Olyan felhasználó központú látogatóirányítási rendszereket tervezünk, amelyek segítenek tájékozódni és megjelenésükben harmonikusan illeszkednek az adott környezethez.

A rendszertervezés, a design és a kivitelezés megszervezését egy kézben tartjuk, így tudjuk még hatékonyabbá tenni a tervezési és gyártási fázisokat, mind időben, mind költségben. Jól kidolgozott folyamataink révén a lehetségesen felmerülő hibákat már a tervezés szakaszában korrigálni tudjuk.


A Remion Design Stúdió 2014 óta működő ügynökség, amely egyszerre foglalkozik wayfinding tervezéssel, ipari formatervezéssel, grafikai tervezéssel és UI/UX designnal. Referenciái között olyan nevek szerepelnek, mint a Liget Budapest Projekt, Várkert Bazár, ELI lézerközpont, Skanska, Közép-Európai Egyetem, Forwarders Plaza. A Remion Design emellett egy, a kortárs igényekre valós időben reflektáló ügynökség, amely a designstúdiók legfrissebb generációját testesíti meg.

Wayfinding

Formatervezés

Tovább

Grafikai tervezés

Tovább

UI / UX Design

Tovább

Fotózás

Tovább

Wayfinding / Látogatóirányítási és információs rendszer jelentése


Wayfinding minden olyan rendszer, amely segít a felhasználóknak, látogatóknak tájékozódni egy adott területen belül. Ilyen terület lehet egy múzeum, bevásárlóközpont, irodaház, kórház, oktatási intézmény, rendezvényközpont, fesztivál, parkoló, vagy akár egy egész város.

A wayfinding rendszer fő funkciói


Tájékozódás: segít meghatározni a személy helyét a fizikai térben, megmutatja milyen fizikai objektumok találhatók a közelben, és hogy hol található az elérni kívánt célállomás

Útvonal választás: jelzi és segít eldönteni, melyik út az ideális a cél eléréséhez

Útvonal ellenőrzés: segít a felhasználónak megbizonyosodni arról, hogy a jó útvonalon halad-e a kiválasztott cél felé

Cél jelzése: segít a felhasználónak felismerni, hogy megérkezett a kívánt célba

A tervezés folyamata


Rendszer tervezés

Grafikai tervezés

Formatervezés és anyagválasztás

Gyártás és telepítés

Rendszer tervezés


Ez egy olyan komplex feladat, amely során pontosan meg kell érteni a terület funkcióit és a felhasználók tájékozódási szokásait. Ebben a folyamatban tervezzük meg a táblák és más jelzések tartalmát, szükséges számát, típusaikat és a helyüket. Itt természetesen gondolunk a mozgásukban vagy látásukban korlátozott felhasználókra is. Ebben a fázisban lehetőség szerint szorosan együttműködünk az építészekkel.

Grafikai tervezés


A tervezés során három fontos szempontot tartunk szem előtt:
1.  A design illeszkedjen az épület / környezet arculatához
2.  A design harmonizáljon az építészeti adottságokkal
3.  Jól látható legyen, segítse a felhasználókat a tájékozódásban

A grafikai tervezés során létrehozunk egy egyedi piktogram rendszert, amely segítséget nyújt a terek különböző funkcióinak felismerésében. Kiválasztjuk a megfelelő betűtípust és a betűméreteket, igazodva a környezeti adottságokhoz – itt az olvashatóság és az értelmezhetőség a legfontosabb szempont. Majd meghatározzuk a színeket szintén a környezethez, az arculathoz és a gyártástechnológiához igazodva.

Signagetervezés és anyagválasztás


Sokféle megoldás létezik az útbaigazító rendszer különböző elemeinek jelölésére. Itt már régóta nem csak sík táblákról van szó, hanem olyan kreatív megoldásokról, amik jól kihasználják a térbeli lehetőségeket. Mi mindig egyedi megoldásokat javaslunk, amelyek legjobban illeszkednek az adott tér építészeti jellegéhez. Nálunk a látogatóirányítási rendszer fizikai megtervezése ugyanannyira formatervezői, mint amennyire grafikai feladat is, így az eredmény – megjelenésében változatos, sok esetben körbe járható – a térben harmonikusan elhelyezett tárgyak lesznek.
Az anyaghasználat és gyártástechnológia kiválasztását elsősorban az határozza meg, hogy kültéri vagy beltéri lesz-e a felhasználás. További, a kiválasztást befolyásoló tényezők a környezet építészeti jellege, a megrendelői igények és a meglévő grafikai tervek. Sok esetben fontos a flexibilitás, a tartalmak könnyű cserélhetősége, amely tulajdonságot szintén beépítünk megoldásainkba.

Kültéri megoldások

Világító vagy nem világító plasztikus betűk, doboz betűk, világító dobozok, pilonok, parkoló jelzők, térkép, kültéri táblák

Beltéri megoldások

Plasztikus betűk, fali táblák, belógatott jelzések, falfestés, információs táblarendszer, földszinti fő eligazító tábla, szintjelző tábla, iroda tábla, lépcsőház és más funkcionális helyiségek jelzései, bejárat és kijárat jelzés, logó elhelyezés, térkép

Gyártás és telepítés megszervezése


Kiválasztjuk azokat a gyártókat, akik eszközparkjához legjobban illeszkednek az adott táblarendszer elemei. Kapcsolatot tartunk a gyártóval és végigkísérjük a gyártás fázisait, hogy pontosan és a legjobb minőségben készüljenek el a táblák, jelzések. Felügyeljük a telepítést, hogy minden a helyére kerüljön.

Navigációs rendszer, digital signage, applikáció


Fejlett technológiai megoldások léteznek a pozíció pontos meghatározására kültéren és beltéren egyaránt. Ez teljesen új utat nyit az útbaigazító rendszerek világában. Tervezünk egyedi megjelenésű, helyszínen telepített információs kioszkokat, amelyek nagy érintőképernyővel és egyedi felhasználói felülettel rendelkeznek. Ennél is kényelmesebb megoldást nyújthatnak azok a mobil applikációk, amelyek bármely mobileszköz felhasználó számára elérhetőek. Ezek felhasználói felületének megtervezése is része lehet az útbaigazító rendszer komplex megtervezésének.

Referenciáink


Akik már minket választottak


RÓLUNK

A Remion Design 2014 óta működő ügynökség, mely a designstúdiók legfrissebb generációját testesíti meg. Egyszerre foglalkozik wayfinding tervezéssel, ipari formatervezéssel, grafikai tervezéssel és UI/UX design-nal.

 ELÉRHETŐSÉGEINK

+36 70 312 3023
contact@wayfinding.hu

Nem vagyok robot